Vicky & Tom

“Na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap in 2016 met wegname van een eileider en verschillende ‘ik wil graag zwanger worden’ bezoekjes bij de lokale gynaecoloog had ik er genoeg van.”

47432180_819535551771643_1817157026069872640_n.jpg

Ik voelde me niet begrepen, er werd niet geluisterd en het voelde alsof we ter plaatse bleven trappelen.

Op het internet ben ik gaan zoeken naar gespecialiseerde gynaecologen in de buurt. Ik kwam bij Life Leuven uit en plande een afspraak Bij Dr. Segaert. Waarom dokter Segaert? Super gek maar omdat haar foto ons toen het meeste aansprak. Ze is jong, leek meelevend en dat was net wat we zochten. Ik kon eigenlijk zeer snel terecht, na een week had ik al een eerste afspraak.

En dan, de eerste consultatie. Een mooi verzorgd, beleefd dametje sprak ons aan in de wachtkamer, Dr. Segaert! We maakte kennis en ze  vroeg vooral wat wel al geprobeerd hadden, wat onze wensen waren en met welk beeld we naar de toekomst keken.

Ik vertelde onmiddellijk dat ik na mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap niet meer ben zwanger geraakt. De kans was natuurlijk ook een heel stuk kleiner aangezien 1 eileider was weggenomen maar het was niet onmogelijk. Onmiddellijk vroeg de dokter of er eventuele kijkonderzoeken waren gebeurd. Toen deze vraag werd gesteld door dokter Segaert was ik onmiddellijk gerust gesteld én opgelucht. Oef, niet een persoon die weer het één of het ander wil uit proberen maar eerst wil gaan kijken wat nu juist het probleem is.

Nog geen twee weken later was er een hysterscopie gepland. Het onderzoek ging vlot én snel zonder veel last achteraf. Een week nadien zijn mijn partner en ik deze resultaten gaan bespreken bij Dr. Segaert. Er was effectief 1 eileider weggenomen en de andere was verstopt. Deze werd tijdens de hysteroscopie wel open gespoten maar de grote vraag was dan hoelang zou deze open blijven?Tijdens deze consultatie hebben we de verdere stappen besproken en begon ik met orale medicatie in te nemen om eicellen te stimuleren en de kans op zwangerschap te verhogen.

Na een aantal geprobeerde cyclussen zonder resultaat is Dr. Segaert begonnen over IVF. De gedachte dat we op een ‘niet natuurlijke’ manier een kindje zouden krijgen was even een slag in ons gezicht. Het komt ook allemaal zo plastisch over maar Dr. Segaert heeft ons hierin zeer goed begeleid. Ze heeft alles stap voor stap goed uitgelegd en met ons overlopen. Ze maakte regelmatig tekeningen om een duidelijk beeld te schetsen op welke manier ze te werk gaat. Vooral voor mijn vriend schept dit vaak extra duidelijkheid.

Na de stimulatie van de eicellen was het dan eindelijk de grote dag, de pick up van de eicellen. Bij de aankomst in Life Leuven werden we zeer persoonlijk, professioneel ontvangen. Alles gebeurt heel discreet. Ik kleedde me om en maakte me klaar voor het aanprikken van de eicellen. Mijn vriend mocht gewoon naast mij staan tijdens de pick up wat rustgevend is. Mijn pick up werd uitgevoerd door Dr. Segaert dus ik had er ook wel alle vertrouwen in. Even op de tanden bijten én klaar en zo was het ook. Eigenlijk het ik er weinig van gemerkt. Iedereen was lief en medelevend, van laborant tot verpleegkundige. De dag na de pick up kreeg ik telefoon met het aantal eicellen die bevrucht waren. Joepie, er waren er voldoende bevrucht en 2 dagen later kreeg ik een terug plaatsing van een embryootje. 2 weken later kreeg ik het verlossende telefoontje van Dr. Segaert dat ik / wij zwanger waren. We konden het écht niet geloven omdat het onze eerste terug plaatsing was… En ja, 8 maand later was ons eerste zoontje er, Nobel. Een hemels ventje dat 100% ons kindje is.

Ondertussen ben ik zwanger van mijn tweede kindje ook via Isabelle Segaert. Ik kan echt zeggen dat zij ondertussen zoveel voor ons betekent. Een soort van reddende engel die onze wens heeft doen in vervulling gaan. 

Ondertussen heb ik ook al een hele voetbalploeg vriendinnen ten rade bij haar gestuurd gewoon omdat ze zo professioneel, rechtuit,  passioneel en gedreven is. Ondertussen heeft Nobel een neefje en een beste speelkameraadje ook door de hulp van Dr. Segaert. Ze weet écht met wat ze bezig is en doet alles om samen met jou te kijken wat de beste behandeling is in jouw situatie. Moest ik toen niet de beslissing hebben gemaakt om naar Dokter Segaert te gaan was ik misschien nu nog steeds kinderloos op zoek naar de oorzaak waardoor ik niet zwanger geraak.

Dus wij, Tom, Nobel en ik  zijn Isabelle Segaert énorm dankbaar voor alle lieve, warme, zorgen. De professionele aanpak en de leuke consultaties. Wij zeggen vaak tegen elkaar wat zouden we zonder haar gedaan hebben… Dus ik ben bijna een half promo Team van Dr. Segaert want ik kan me geen betere fertiliteitsarts inbeelden. Voor ons is Dr. Isabelle Segaert werkelijk wereld TOP!


Margot & Jeroen

Dr. Segaert, wij willen je bedanken voor de super begeleiding en de fijne babbels tijdens de consultaties. Ook op momenten dat we er niet meer in geloofden, bracht je ons rust en het nodige vertrouwen dat het zou lukken. Zonder jou was deze zwangerschap er nooit geweest!

We zullen je missen, maar komen zeker nog eens terug om ons meisje te tonen!


“We kregen een tweeling!” - het verhaal van Hanne

Twee jaar lang probeerden mijn man en ik natuurlijk zwanger te worden, zonder succes. Na een aantal onderzoeken begrepen we dat zijn spermakwaliteit onvoldoende was, waardoor de kans op natuurlijk zwangerschap heel klein was. Naar aanleiding van dat nieuws zijn we een behandeling gestart in Gasthuisberg, te Leuven.

Het duurde maanden alvorens ze ons konden ontvangen en we de behandeling effectief konden opstarten. De combinatie voltijds werken, hormonenkuur en regelmatige ziekenhuisbezoeken is an sich best zwaar. Je gaat door een emotionele rollercoaster, met ups & downs, zonder zeker te weten dat er een happy ending is. In zo’n situatie is het erg belangrijk dat ze je dossier kennen en je samen naar een gemeenschappelijk doel kan streven.

Ik had echter echt het gevoel dat ik een ‘nummerje’ was. Vermits je de behandelende arts (op eigen vraag) maar 1 keer in de drie maanden ziet, word je vooral opgevolgd door verpleegkundigen. De meesten waren telkens erg vriendelijk, maar helaas wisten ze vaak niet in welke fase van mijn behandeling ik zat. Kwam ik voor een bloedafname voor een zwangerschapstest of kwam ik voor een bloedafname in functie van wanneer een punctie kon gedaan worden? Ik moest heel vaak mijn verhaal opnieuw doen. Als je in een behandelschema 3 keer per week naar het ziekenhuis moet en je telkens iemand anders ziet die andere instructies geeft, dan wat je de dagen ervoor had gekregen, is dit erg frustrerend. 

Na drie eicelpuncties en 6 terugplaatsingen wilde ik graag een 2deopinie. In Gasthuisberg zeiden ze dat we gewoon moesten doordoen. Nu hadden ze steeds de oorzaak van het niet gemakkelijk spontaan zwanger worden, bij mijn man gelegd. Ik had echter het gevoel dat ze mij niet grondig onderzocht hadden.

Via internet kwam ik in contact met Life Expert, waar ik na twee weken al direct een afspraak kreeg bij prof. Segaert. De dame die de afspraak maakte was heel vriendelijk, gaf de nodige informatie en vroeg me mijn medisch dossier mee te nemen. Ik was best onder de indruk dat ze mij zo snel konden ontvangen. Ik vroeg mijn medisch dossier op in Gasthuisberg, die ik de dag voor onze afspraak pas ontving. 

Op onze afspraak viel het mij direct op, dat ze heel mijn medisch dossier had doorgenomen en perfect wist wat ze ons zou adviseren. Ik deed heel ons verhaal en daar waar ze vraagtekens bij had, vroeg ze op door. Het was echt een verademing, iemand met kennis persoonlijk te spreken en dan nog zo een goede voorbereiding!

Zo adviseerde ze mij een hysteroscopie te laten doen. Dit kon al de week nadien! Een onderzoek van 10 min waarbij ze direct zagen dat ik enkele poliepen op mijn baarmoederwand had zitten. Drie weken later had ik een afspraak om deze operatief te laten verwijderen. Op zich konden ze geen kwaad, maar bestond de kans dat dit het vruchtje belemmerde voor een goede hechting.

Na de operatie heeft dokter Segaert mij andere hormoonmedicatie gegeven, alsook eerst mijn lichaam een maand in een soort van menopauze gebracht waardoor mijn baarmoeder volledig clean was en klaar was om een embryo te ontvangen.

Drie maanden na de ontmoeting met dokter Segaert waren we zwanger van een tweeling! Direct zwanger, na de eerste cyclus. Het kan natuurlijk toeval zijn dat het nu wel direct lukte. 

Doorheen de maanden dat ik bij haar op consultatie kwam, kreeg ik een heel persoonlijke benadering. Je ziet de arts altijd rechtstreeks, ze kent je dossier volledig, je streeft naar hetzelfde doel. Ze gaf me het vertrouwen dat zij dit in handen had en ik gerust mijn leven kon verderzetten. Als ik een afspraak had, heb ik nooit moeten wachten, wat in Gasthuisberg vaak anders was. Ze zijn heel flexibel om je ’s avonds te ontvangen (wat veel gemakkelijker te combineren is met je werk). 

Dokter Segaert gaf me echt het gevoel dat ze mijn dossier in handen nam en samen met mij heel deze weg aflegde met een gemeenschappelijk doel. We zijn super gelukkig met onze gezonde zoon en dochter!Deel jouw getuigenis:

Het doet ons een groot plezier om jouw ervaringen te lezen!

Waarin maken we het verschil? Een hart voor patiënten! Soms krijg ik tranen in mijn ogen, vaak jubelt mijn hart van plezier. Meeleven met patiënten is een groot voorrecht.
— Dr. Isabelle Segaert
Naam *
Naam